Sąvokų „paskirtis", „tikslas", „uždavinys" ir „funkcija" modeliavimas teisėje: ar yra problema? - Čyras, Vytautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Iškeliama tikslų ir uždavinių modeliavimo teisės aktuose problema. Siekiama tikslų modeliavimui teisėje taikyti informatikos metodus, pvz., koncepcinius grafus. Tikslų-uždavinių grafe viršūnė vaizduoja pasaulio būseną, kurioje tikslą apibūdinantis predikatas įgyja reikšmę true. Lankas vaizduoja perėjimą tarp būsenų, t.y., uždavinį kaip tikslo įgyvendinimo priemonę.
Keywords: tikslų modeliavimas; informatikos metodai; teisės teorija