Žinių bazių lyginamoji analizė: sistemos architektūra - Paliulionienė, Laima (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Lyginant panašias žinių bazes kyla klausimas, kokiose situacijose skiriasi išvados iš šių žinių bazių. Šis uždavinys gali iškilti įvairiose dalykinėse srityse, pavyzdžiui, teisėje, kai reikia palyginti skirtingas teisės akto versijas arba skirtingų šalių analogiškus teisės aktus. Straipsnyje pateikta programų sistemos, skirtos žinių bazių palyginimui, architektūra, realizuojanti metodą, grindžiamą elementariųjų testuojamųjų situacijų konstravimu.
Keywords: žinių bazių palyginimas; išvedimas teisinių žinių bazėse; modelių generavimas; elementariosios testuojamosios situacijos