Reprezentatyvių pavyzdžių specifikavimo kalbų funkcionalumui vertinti konstravimas - Gasperovič, Jelena (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Straipsnyje nagrinėjamas reprezentatyvių pavyzdžių, skirtų specifikavimo kalbų funkcionalumui vertinti, konstravimas. Trumpai aptariami pagrindiniai reprezentatyvių pavyzdžių konstravimo principai, aprašyta jų konstravimo metodikos esmė, pateiktas metodikos taikymo pavyzdys. Pagrindinis nagrinėjimų tikslas – pasiūlyti metodiką, kurią panaudojus būtų galima sukonstruoti reprezentatyvius pavyzdžius ir naudoti juos nustatant specifikavimo kalbos pakankamumą programų sistemos reikalavimams specifikuoti.
Keywords: specifikavimo kalba; funkcionalumas; kokybės vertinimas; reprezentatyvus pavyzdys; kokybės charakteristika