Kai kurios Švarco–Gopengauzo operatoriaus savybės - Kirjackis, Eduardas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Darbe nagrinėjamas B.E. Gopengauzo pasiūlytas apibendrinimas Švarco išvestinės, kuris taikomas klasės funkcijų su nevirstančiu nuliui n-os eilės padalytu skirtumu tyrimui.