s-mačio toro endomorfizų tolygus pasiskirstymas, II - Kryžienė, Birutė; Misevičius, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Darbe apibendrinama D. Moskvino teorema apie s-mačio toro Ωs endomorfizmų (mod 1) tolygų pasiskistymą. Vietoje apribojimo – funkcijų φ1(t ), . . . , φs(t) vronskijanas W(t) ≠ 0, t ∈ [a, b], naudojama kita sąlyga (φ''1 (t))2 + ⋯ + (φ"s (t))2 > 0, t ∈ [a, b].