Racionalieji kuboidai ir Herono trikampiai - Mazėtis, Edmundas; Melničenko, Grigorijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2018)
Straipsnyje nagrinėjama iki šiol neišspręsta racionaliųjų kuboidų egzistavimo problema. Gauti šiai problemai ekvivalentūs teiginiai, suvedantys ją į Herono trikampių, kurių kraštinių ilgiai yra sveikųjų skaičių kvadratai ir kurie tenkina kitas papildomas sąlygas, egzistavimą. Taip pat gauti Eulerio plytų ryšiai su Herono trikampiais, tenkinančiais papildomas sąlygas.
Keywords: Herono trikampis; racionalusis kuboidas; obulasis kuboidas; Eulerio plyta