Matematikos olimpiadų pamokos - Mačys, Juvencijus; Sušinskas, Jurgis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2018)
Straipsnyje nagrinėjami keli 2018 m. Lietuvos mokinių ir Vilniaus Universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto matematikos olimpiadų uždaviniai. Lyginami jų sprendimo būdai, pateikiama patarimų, naudingų sprendžiant sunkesnius uždavinius.
Keywords: olimpiados; uždavinių sprendimas; lygčių sistemos; pirminiai skaičiai; sekos