Nei per lengvi, nei per sunkūs pamokomi uždaviniai Lietuvos matematizuotose terpėse - Kašuba, Romualdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2018)
Šiame straipsnyje nagrinėjami ir aptariami kai kurie uždaviniai, kurie gali būti išspręsti ir beveik nieko neparašius -- tik atsakymą užrašant, nors gali sukelti ir vadinamųjų laikinų sunkumų ir netgi pasirodyti sunkoki.
Keywords: uždavinių formuluočių metaforiškumas; jų skaitinis patrauklumas; natūralių sąlygų emocinis paveikumas; psichologiniai sprendimo etapai; euristinės strategijos bei sąlygos perskaitymo lygmenys