Pasitinkant 60-ąją LMD konferenciją: žvilgsnis į praeitį - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2018)
Šiame straipsnyje remiantis Vilniaus universiteto Henriko Jasiūno vardo matematikų muziejaus fonduose saugomais šaltiniais atskleidžiama Lietuvos matematikų draugijos genezė, nurodomos jos ištakos -- ankstesnio meto lietuvių matematikų vienijimosi apraiškos.
Keywords: Lietuvos matematikai; draugija; konferencijos; sekcijos; leidiniai