Adaptyvusis jungtinis sistemos parametrų ir vėlavimo sekimo metodas - Pupeikis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2017)
Sprendžiamas adaptyviojo jungtinio nestacionarios sistemos nežinomų parametrų bei vėlavimo sekimopagal stebėjimus uždavinys. Pasiūlytas rekurentinis metodas, grindžiamas koreguojančio operatoriaustaikymu. Pateikti kompiuterinio modeliavimo bei parametrų sekimo rezultatai.