Elementari trečiojo ir ketvirtojo laipsnių lygčių teorija - Mačys, Juozas Juvencijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2017)
Įrodyta, kad trečiojo ir ketvirtojo laipsnio lygtis realiųjų skaičių aibėje galima išspręsti elementariai –nesiremiant nei kompleksiniais skaičiais, nei išvestinėmis. Pateikti atitinkami algoritmai.