Dviejų modelių, aprašančių dimerų katalitinę reakciją kompozitinio katalizatoriaus paviršiuje, palyginimas - Katauskis, Pranas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2017)
Palyginami du dimerų katalitinės reakcijos, vykstančios kompozitinio katalizatoriaus paviršiuje, modeliai. Dalinių išvestinių modelis aprašo reagentų ir produkto tūrinę bei adsorbatų ir tarpinio produkto paviršinę difuziją, adsorbciją ir desorpciją. Paprastųjų išvestinių modelis išvedamas iš pirmojo, kai reakcijoje dalyvaujančios medžiagos yra vienodai pasiskirsčiusios. Lyginamas abiem metodais apskaičiuotas katalitinis reaktyvumas, keičiant difuzijos koeficientus.Raktiniai žodžiai: paviršinė reakcija, adsorbcija, desorbcija, spiloveris.