Efektyvus procesorių panaudojimas kompiuterių klasteryje įvairaus išlygiagretinamumo uždaviniams spręsti - Petkus, Tomas; Kurasova, Olga; Filatovas, Ernestas; Igumenov, Aleksandr; Ivanikovas, Sergėjus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Straipsnyje nagrinėjamas efektyvus procesorių panaudojimas kompiuterių klasteryje. Įprastai kompiuterių klasteris yra sukonstruojamas kaip vieningas unifikuotas kompiuterinis resursas, skirtas skaičiavimams imliems ir daug laiko reikalaujantiems uždaviniams spręsti. Tačiau dažnai įmonių biuruose, taip pat ir universitetuose kompiuteriai žymią paros dalį nėra naudojami. Tikslinga juos tuo metu išnaudoti sudėtingiems skaičiavimams atlikti. Eksperimentinis tyrimas parodė, kad vykdant keletą procesų viename procesoriaus branduolyje galima išspręsti skaičiavimams imlius uždavinius daug tiksliau, lyginant su atveju, kai vykdomų procesų skaičius lygus branduolių skaičiui. Be to, abiem atvejais išnaudojamas vienodas elektros energijos kiekis.