Populiacijos, turinčios amžių bei diskrečią vaikų aibę, dinamikos modeliavimas - Skakauskas, Vladas; Repšys, Šarūnas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Darbe tiriamas populiacijos dinamikos kitimas skaitiniais metodais. Tariama, kad populiacijos individai yra tam tikro amžiaus ir difunduoja dvimačiame areale. Jie taip pat rūpinasi savo diskrečiaaibe palikuonių. Modelis sudarytas iš kelių integro-diferencialinių lygčių sistemos. Pateikiami keli skaičiavimo rezultatai.