Bazinio sprendinio elipsoido metodo taikymas efektyvumo vertinimo uždaviniuose - Laurinavičius, Eligijus; Rimkuvienė, Daiva; Sakalauskaitė, Aurelija (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Efektyvumas yra panašios veiklos dalyvių (žmonių, įmonių, organizacijų) produktyvumo įvertinimo matas. Sprendimo DEA yra duomenimis neparametrinis efektyvumo vertinimo metodas. DEA vertinimo modeliai (angl. CCR, BCC, SBM, adityvusis) – tiesinio programavimo uždaviniai. Darbe pateikiamas bazinio sprendinio elipsoido metodas pasirodė tinkamas pradinio sprendinio ir sprendimo laiko požiūriu.