Didžiųjų nuokrypių diskontavimo versija - Kasparavičiūtė, Aurelija; Deltuvienė, Dovilė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Tarkime Z(t) = Σ j=1N(t) Xj, t ≥ 0,  yra stochastinis procesas, čia Xj  yra nepriklausomi, vienodai pasiskirstę atsitiktiniai dydžiai, o N(t) yra sveikas, neneigiamas reikšmes įgyjantis, nepriklausomų pokyčių procesas. Laikoma, kad N(t) ir Xj  yra nepriklausomi. Šiame darbe yra nagrinėjama centruoto ir normuoto atsitiktinio dydžio Zδ =\int_0^∞e- δt dZ(t), δ > 0,  pasiskirstymo funkcijos aproksimacija normaliuoju dėsniu, didžiųjų nuokrypių tiek Kramerio, tiek laipsninėse Liniko zonose. Taip pat, gautas  netolygusis įvertis.