Apie nesusispiečiančios populiacijos dinamiką atsižvelgiant į diskrečią palikuonių aibę - Repšys, Šarūnas; Skakauskas, Vladas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Darbe pristatomas populiacijos dinamikos modelis, kuriame tariama, kad palikuonių aibė diskreti, o difuzija (migracija) – netiesinė. Modelis sudarytas iš integro-diferencialinių lygčių. Modelis išsprendžiamas skaitiniais metodais, pateikiama ir aptariama keletas rezultatų.