Baigtinių skirtumų schemos su dviem svoriais hiperbolinei lygčiai su nelokaliosiomis sąlygomis stabilumas - Novickij, Jurij; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Darbe nagrinėjamas baigtinių skirtumų schemos su dviem svoriais hiperbolinei lygčiai su nelokalio-siomis integralinėmis kraštinėmis sąlygomis stabilumas. Remiantis šaknu kriterijumi ištirta skirtuminės schemos charakteristinė lygtis ir gauta stabilumo sritis kompleksinėje plokštumoje.