Šturmo ir Liuvilio uždavinio su nelokaliąja sąlyga spektro tyrimas - Skučaitė-Bingelė, Kristina; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Šiame straipsnyje tiriamas Šturmo ir Liuvilio uždavinys su viena klasikine pirmojo tipo kraštine sąlyga ir kita   Samarskio ir Bitsadzės tipo nelokaliąja kraštine sąlyga. Tiriama kaip šio uždavinio spektras priklauso nuo nelokaliosios kraštinės sąlygos parametrų γ ir ξ. Gauti nauji rezultatai pateikiami kaip Charakteristinės funkcijos grafikai.