Stefanas Banachas - Duda, Roman (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje pateikiama trumpa Stefano Banacho (1893–1945) gyvenimo apžvalga, jo pagrindiniaiatsiekimai bei socialinės aplinkos etiudai, apimantys Škotišką kavinę ir Škotų knygą.