Dieninių mokestinių pajamų analizė funkciniu metodu - Gudan, Jovita; Račkauskas, Alfredas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Šiame straipsnyje yra pateikiami funkcinių duomenų analizės metodai analizuojant ir modeliuojant dienines mokestines pajamas. Pagrindiniai bruožai, nusakantys dienines mokestines pajamas, yra kalendorinių mėnesių struktūros, kurių pagalba yra prognozuojami duomenys. Mėnesinės mokestinės pajamos yra interpretuojamos kaip funkcijos, kurios yra gautos iš dieninių duomenų, kadangi stan-dartiniai sezoniniai laiko eilučių modeliai negali būti pritaikyti dėl skirtingų darbo dienų skaičiaus kalendoriniame mėnesyje ir dėl sezoniškumo tarp mėnesių ir mėnesio viduje. Duomenų paruošimui taikomi standartiniai glodinimo ir duomenų registracijos metodai.
Keywords: funkcinė duomenų analizė; duomenų glodinimas; registracija; prognozavimas