Apie lengvus paﬁlosofavimus sprendžiant dar lengvesnius neblogus geometrijos uždavinius - Kašuba, Romualdas; Mazėtis, Edmundas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Geometrijos uždaviniai yra svarbi mąstymo, vaizduotės ir kitų vertingų kompetencijųugdymo priemonė, bet jų sprendimas net ir gabiausiems mokiniams bei studentamssukelia nemažai sunkumų. Nėra kažkokių bendrų metodų, kurie padėtų išspręsti kiekvienąarba beveik kiekvieną geometrijos uždavinį. Straipsnio autoriai dalijasi savo ilgamete patirtimiapie geometrinių uždavinių sprendimo būdus, kai išmintingai sprendžiant sunkūsuždaviniai staiga tampa ne tokie sunkūs.
Keywords: geometrijos uždaviniai; uždavinių sprendimo prieinamumas; sprendimo strategija ir uždavinio platesnis kontekstas