Lietuvių mokslo kursai Vilniuje ir matematikos pėdsakai juose - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Šiame straipsnyje autorius sugrįžta prie savo tyrinėjimų iš matematikos istorijos  Lietuvoje ištakų ir nušviečia lietuvių šviesuomenės mėginimus atgaivinti aukštojo mokslo studijas Vilniuje 1919–1921 m. Pagal išlikusių dokumentų rinkinius galima paliudyti apie esamus matematikos pėdsakus atkuriamo Vilniaus universiteto projektuose ar organizuojamuose Aukštuosiuose mokslo kursuose.
Keywords: Vilniaus universitetas; Lietuvių mokslo kursai; matematikos studijos; matematikos istorija