Daugiasluoksnis perceptronas veidams atpažinti - Toliušis, Ričardas; Kurasova, Olga (Lietuvos matematikos rinkinys, 2017)
Šiame straipsnyje aprašomas algoritmas, kuris naudodamas būdingus veido bruožų taškus, apskaičiuoja normalizuotus Euklidinius atstumus tarp įvairių veido sričių ir daugiasluoksnio perceptrono dėka atlieka veidų atpažinimą. Ieškant efektyviausio modelio, eksperimento būdu buvo keičiami įvairūs neuroninio tinklo parametrai, tokie kaip paslėptų sluoksnių bei neuronų skaičius juose, gradientinio nusileidimo optimizavimo algoritmai, paklaidos, aktyvacijos funkcijos bei pateikiami skirtingi atstumų rinkiniai.
Keywords: dirbtiniai neuroniniai tinklai; daugiasluoksnis perceptronas; veidų atpažinimas