Žinių tikrinimo testų klausimų skiriamoji geba - Krylovas, Aleksandras; Kosareva, Natalja; Karaliūnaitė, Julija (Lietuvos matematikos rinkinys, 2017)
Pasiūlytas dichotominio testo klausimų neryškiosios klasifikacijos algoritmas. Priklausomai nuo testu matuojamo žinių lygio, klausimas gali gerai diferencijuoti visus testuojamosios arba gerai diferencijuoti turinčius stiprias žinias arba silpnas žinias; taip pat klausimas gali prastai diferencijuoti visus testuojamuosius ir būti netinkamas. Tyrimo metodika naudoja neryškiųjų aibių matematinį aparatą.
Keywords: matematinis modeliavimas; neryškiosios aibės; dichotominiai testai