Matematikas Ignas Saudargas (1902–1987) - Ažubalis, Algirdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2017)
Ignas Saudargas (1902–1987) 1932 m. baigė matematikos studijas Vytauto Didžiojo universitete. Iki II pasaulinio karo ir jo metu mokytojavo Lietuvos gimnazijose. Pasižymėjo geru dėstymu, aktyviu dalyvavimu užklasinėje ir užmokyklinėje veikloje. Stengėsi kelti savo pedagoginę kvalifikaciją. Po karo buvo pakviestas dėstyti matematikos į Kauno aukštąsias mokyklas. Pasižymėjo dideliu reiklumu studentams.
Keywords: matematika; jos dėstymas; pedagoginė kvalifikacija,; Lietuvos gimnazijos; aukštosios mokyklos