Dzūkijos darbštuolis (docento Algirdo Miškelevičiaus 80-čiui) - Misevičius, Gintautas; Verikaitė, Vitolda (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Iškilaus Lietuvos matematiko ir dėstytojo,Vilniaus universiteto Matematinės analizės katedros docento A. Miškelevičiaus (1936–1990) gyvenimo ir veiklos apžvalga. A. Miškelevičius išsamiai tyrinėjo Laplaso–Stiltjeso tipo integralų [A], [B] ir Dirichlė [1], [C] eilučių konvergavimą ir superkonvergavimą. Jis pagerino įžymiųjų matematikų V. Bernšteino, M. Ostrovskio, G. Lunco, H. Vasalos, D. Pojos, N. Abelio, M. Riso rezultatus. Pažymėtinas fundamentalus A. Miškelevičiaus ir pasaulinio lygio profesoriaus Š. Strelico bendras straipsnis apie Laplaso–Stiltjeso tipo integralų konvergavimą. A. Miškelevičius išskirtinį dėmesį skyrė matematinės analizės dėstymo metodikai. Parašė vadovėlių ir mokymo knygelių iš funkcinės analizės. Jis buvo puikus lektorius, nuoširdus ir pareigingas darbuotojas.
Keywords: Dirichlė eilutės; kompleksiniai rodikliai; eilučių ir integralų superkonvergavimas; vienajungė aibė