Apie vieno brėžimo uždavinio neišsprendžiamumą II - Kirjackis, Jevgenijus; Mazėtis, Edmundas; Melničenko, Grigorijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Straipsnyje įrodoma, kad skriestuvu ir liniuote negalima nubrėžti trikampio, kai duotas kampas ir iš kitų skirtingų kampų viršūnių išeinančios pusiaukraštinė ir pusiaukampinė. Išnagrinėti atskiri atvejai, kai toks trikampio brėžimas yra galimas.
Keywords: trikampis; pusiaukraštinė; pusiaukampinė; brėžimas skriestuvu ir liniuote; kubinė lygtis