Kriterijų derinimas svorių balansavimo metodu taikant entropijų reikšmes sprendimo priemimo uždaviniui spręsti - Krylovas, Aleksandras; Kosareva, Natalja (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Straipsnyje parodyta, kaip taikant modifikuotą KEMIRA metodą gali būti sprendžiami daugiakriteriniai optimizavimo uždaviniai, kai yra trys požymių grupės. Požymių prioritetai nustatomi apskaičiuojant entropijas, požymių svoriai randami sprendžiant optimizavimo uždavinį. Pasiūlytas metodas leidžia rasti vieną iš kelių galimų lokalių ekstremumų.
Keywords: daugiakriteriniai sprendimo metodai; entropija; svorių balansavimas; KEMIRA metodas