Dviejų silpnai netiesinių lygčių dalinėmis išvestinėmis hiperbolinės sistemos asimptotinis integravimas - Krylovas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Straipsnyje nagrinėjama dviejų silpnai netiesinių lygčių hiperbolinė sistema su periodiniais pagal erdvinį kintamąjį koeficientais. Taikant dviejų mastelių ir vidurkinimo pagal charakteristikas techniką konstruojama neturinti sekuliariųjų narių asimptotinė eilutė. Bendroji asimptotinio integravimo metodika pritaikyta netiesinės nehomogeninės stygos svyravimų asimptotinei analizei.
Keywords: asimptotiniai metodai; vidurkinimas; banginė lygtis; rezonansai