Žinių tikrinimo testo modeliavimo teoriniai ir praktiniai aspektai - Karaliūnaitė, Julija; Krylovas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Straipsnyje nagrinėjamas vienas žinių tikrinimo testas, kuriam taikomas anksčiau pasiūlytas matematinis modelis. Parodyta, kaip konstruojamos testo klausimų charakteristinės funkcijos ir kaip gali būti prognozuojami sudaryto iš kai kurių ištirtų klausimų testo rezultatai. Aptartos tolesnių tyrimų perspektyvos.
Keywords: matematinis modeliavimas; žinių tikrinimo testai