Uždavinys ir jo atsakymas - Mačys, Juozas Juvencijus; Sušinskas, Jurgis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Straipsnyje atkreipiamas dėmesys į tai, kad dažnai pravartu bandyti atspėti pilną ar bent dalinį uždavinio atsakymą. Klausimas iliustruojamas nagrinėjant kelis olimpiadinius uždavinius.
Keywords: olimpiados; uždavinio atsakymas; sprendimo paieška