Jūros dugno mozaikose aptinkamų objektų atpažinimo modeliavimas - Ramašauskas, Olegas; Janulevičius, Vytautas; Vaitkus, Aurimas; Kazlauskas, Mantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Pateikiamos Klaipėdos universiteto Jūros mokslų ir technologijų centre vystomos priemonės jūros dugno skaitmeninių vaizdų tyrimui, objektų išskyrimui heterogeniškoje aplinkoje ir rezultatų įvertinimui. Darbe aprašomi povandeninių robotų pagalba gautų vaizdų gerinimo, povandeninio vaizdo mozaikų tekstūrų irspalvų aprašymo, sričių segmentavimo ir filtravimo algoritmai bei jų programiniai komponentai.
Keywords: skaitmeninis vaizdas; mozaika; filtravimas; atpažinimas