P. Mašioto straipsniai „Švietimo darbe“ lygčių sprendimo klausimais - Ragalytė, Birutė; Paukštienė, Alma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Straipsnyje analizuojama, kokias pastabas tarpukario Lietuvos periodiniame leidinyje „Švietimo darbas“ P. Mašiotas pateikia lygčių sprendimo klausimais. Šiuose straipsniuose pateikia netradicinių lygčių sprendimo būdų, nurodo, kaip lengviau galima išmokyti mokinius spręsti lygtis. P. Mašiotas tarpukario Lietuvos periodikoje kritikuoja vadovėlį, kuriame pateikiamos tik lygtys, o neparodoma, iš kur tos lygtys gaunamos realiame gyvenime. Periodikoje jis pateikia svarbų lygčių sprendimą grafiniu metodu. Straipsnyje pateikiami P. Mašioto siūlomi lygčių sprendimo pavyzdžiai.
Keywords: P. Mašiotas; 1920–1940 Lietuvos periodinis leidinys „Švietimo darbas“; P. Mašioto straipsniai lygčių sprendimo klausimais; metodiniai patarimai