Realiųjų skaičių aksiomatika ir matematinės analizės dėstymo pradžia - Puriuškis, Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Straipsnyje apžvelgiami realiųjų skaičių apibrėžimai. Iškeliamas aksiominio apibrėžimo korektiškumo klausimas. Pateikiami aibių pavyzdžiai, kurie atitinka kai kuriuos realiųjų skaičių apibrėžimus, tačiau nesutampa su mums įprasta realiųjų skaičių aibe. Atkreipiamas dėmesys į matematinės analizės dėstymo pradžią ir teiginių įrodymo formalumus.
Keywords: realieji skaičiai; Dedekindo pjūvis; įrodymas