Mokytojų poreikio tyrimas - Petkus, Tomas; Karaliun, Ilona (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Šiame straipsnyje nagrinėjamas Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų mokytojų poreikis keleriems ateinantiems metams. Didžiausias dėmesys skiriamas gamtos mokslų, matematikos ir technologijų mokytojų analizei. Darant mokytojų skaičių prognozę, remtasi duomenimis iš Lietuvos statistikos departamento, pedagogų registro, darbo biržos, atsižvelgta į esamą ir prognozuojamą būsimą emigraciją, moksleivių skaičiaus nubyrėjimą, pereinant iš žemesnės į aukštesnę klasę, o taip pat į rengiamų mokytojų skaičius.
Keywords: mokytojų poreikis; prognozė; moksleivių skaičiai