Bajeso metodo taikymas nuotolinių kursų kokybei vertinti - Mockus, Jonas; Vinogradova, Irina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Daugelis taikomųjų uždavinių naudoja nepilnai apibrėžtus duomenis. Tai būdinga ekspertų vertinimams, kai neapibrėžtumo šaltinis yra jų subjektyvumas. Neapibrėžtumo įtaka gali būti įvertinta skirtingais būdais, taikant neraiškiųjų skaičių teorijos bei matematinės statistikos metodus. Straipsnyje siūlomas Bajeso metodo taikymas, kai ilgametei kurso vertinimo patirčiai ir ekspertų vertinimo paklaidai taikomi skirtingų skirstinių deriniai. Rezultatai iliustruojami vertinant nuotolinio kurso kokybę.
Keywords: kokybės vertinimas; Bajeso metodas; neapibrėžtumas; subjektyvumas; ekspertinis vertinimas; nuotoliniai kursai