Trikampio kampų kotangentų racionaliosios reikšmės - Mazėtis, Edmundas; Melničenko, Grigorijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Straipsnyje nagrinėjamos trikampių, kurių kampų kotangentai yra racionalieji skaičiai, savybės. Svarbiausias darbo rezultatas yra įrodytas faktas, kad bet kuris trikampis, kurio dviejų kampų kotangentai yra racionalieji skaičiai, panašus į trikampį, kurio kraštinių ilgiai yra racionalieji skaičiai, o dviguba ploto reikšmė – sveikasis skaičius.
Keywords: Herono trikampis; pseudo Herono trikampis; sveikaskaitė gardele