Prano Mašioto (1863–1940) palikimas: matematikos istorijos raiška ir plėtotė Lietuvoje - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Matematika Prano Mašioto gyvenime užėmė ypatingą vietą ir neatsitiktinai – jis Maskvos universiteto Matematikos-fizikos fakulteto absolventas. Įtvirtindamas Lietuvoje modernaus matematinio švietimo sampratą, P. Mašiotas iškėlė matematikos istorijos reikšmingumą, siekiant tarpdalykinių ryšių visame mokymo kurse. Jo matematikos didaktikos straipsnius yra aptaręs A. Ažubalis [3]. Šio straipsnio tikslas – išryškinti P. Mašioto dėmesį matematikos istorijai ir jos dermę su didaktika.
Keywords: aritmetika; geometrija; matematikos istorija; didaktika