Simono Vainbergo matematikos didaktikos straipsniai - Ažubalis, Algirdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Ikikarinės Lietuvos žydų pradžios mokyklų mokytojas Simonas Vainbergas (1894–?) buvo vienas iš nedaugelio savo kolegų, aktyviai bendradarbiavusių lietuviškuose pedagoginiuose žurnaluose. Jis paskelbė juose 11 matematikos didaktikos straipsnių apie matematikos mokymą pradžios mokyklose. Straipsniai padėjo jauniems pradžios mokyklų mokytojams kelti savo kvalifikaciją. Labai galimas daiktas, kad S. Vainbergas tapo holokausto auka.
Keywords: ikikarinė Lietuva; žydų pradžios mokyklos; mokytojai; pedagoginiai žurnalai; matematikos didaktika; straipsniai; mokytojų kvalifikacija; holokaustas