Dar kartą apie matematikos mokytojų rengimą - Stankus, Eugenijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje paliečiami mokyklinės matematikos dėstymo klausimai, nagrinėjama opi Lietuvoje matematikos mokytojų rengimo problema. Ar po 4–5 metų Lietuvoje netruks matematikos mokytojų? Ar pakankamą išsilavinimą suteikia studijų programos, rengiančios matematikos mokytojus, ar jie pasirengę priimti naujus matematikos mokymo vidurinėje mokykloje iššūkius? Į šiuos ir kitus, su realijomis susijusius klausimus, labiau apsistojant ties Vilniaus universiteto studijų programa, rengianča matematikos (ir informatikos) mokytojus, bandoma atsakyti šiame straipsnyje.
Keywords: matematikos mokytojas; studijų programa; pedagogika; matematika; informatika; dalyko didaktika