Tarpukario Lietuvos periodika matematikos mokymo realiam gyvenimui ir vaizdumo klausimais - Ragalytė, Birutė; Paukštienė, Alma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje analizuojama, kaip tarpukario 1920–1940 Lietuvos periodikoje akcentuojamas matematikos mokymas realiam gyvenimui. Didelį dėmesį šioje periodikoje siūloma skirti mokinių savarankiškumui ugdyti. Be to nagrinėjama, kaip tarpukario Lietuvos periodikoje propaguojamas vaizdingasis mokymas. Straipsnyje aptariama, kokius pasiūlymus matematikos mokymo realiam gyvenimui ir vaizdumui pateikia A. Nemickas, S. Vainbergas, A. Karalius, B. Ketarauskas, V. Augustauskas, K. Budrys ir kiti autoriai.
Keywords: 1920–1940 Lietuvos periodika; matematikos mokymas realiam gyvenimui; vaizdus mokymas; metodiniai patarimai