Trikampio kampų sinusų ir kosinusų racionaliosios reikšmės - Mazėtis, Edmundas; Melničenko, Grigorijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje nagrinėjami trikampiai, kurių du kampų sinusai, kosinusai yra racionalieji skaičiai. Irodyta, kad tokie trikampiai yra panašūs į Herono trikampius ir atvirkščiai.
Keywords: pitagoriškieji trikampiai; Herono trikampiai; pitagoriškieji kampai; sinusai; kosinusai