Eilučių propedeutika mokykloje - Mačys, Juozas Juvencijus; Sušinskas, Jurgis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Skaičiaus π ir skaičiaus e eilučių pavyzdžiais demonstruojama, kad mokykloje eilutes galima traktuoti kaip mnemonines taisykles arba kaip dvigubųjų nelygybių sistemas. Pateikiama teorinių žinių apie minėtas konstantas, paliečiami jų istorijos klausimai.
Keywords: skaičius π; skaičius e; eilutė; mnemoninė taisyklė; dviguboji nelygybė