Madhavos formulės - Mačys, Juozas Juvencijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Nagrinėjama Madhavos–Gregorio–Leibnico eilutė skaičiui π ir Madhavos liekamojo nario formulės. Apžvelgiamos rafinuotos hipotezės, mėginančios paaiškinti, kaip Madhava sugebėjo rasti optimalias eilutės pataisas. Vietoj tų neįtikimų spėjimų pasiūlyta visiškai paprasta hipotezė, kuri remiasi elementariu būdu pataisoms gauti, grindžiamu paties Madhavos metodu.
Keywords: skaičius π; Madhavos–Gregorio–Leibnico eilutė; liekamasis narys; pataisa; grandininė trupmena