Simplekso metodo rekurenčiųjų formulių taikymo klausimu - Apynis, Antanas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Šiame straipsnyje apibendrinama tam tikra simplekso metodo (jis taikomas tiesinio programavimo kanoniniam uždaviniui spręsti) rekurenčiųjų formulių (žr., pavyzdžiui, [1]) modifikacija. Taikant modifikuotas formules, kai tikslo funkcijos ir apribojimų sistemos lygčių koeficientai yra sveikieji skaičiai, galima pasiekti, kad nė vienoje iteracijoje pagrindinių skaičiavimų lentelėje nebūtų trupmeninių skaičių. Išsamų modifikuotų formulių išvedimą, grindžiamą tiesinių lygčių sistemos sprendimo Gauso metodu, galima rasti A. Apynio ir S. Stungurienės vadovėlyje „Verslo ir vadybos matematika“ [2].
Keywords: simplekso metodas; kraštutinis taškas; bazė; rekurenčioji formulė; iteracija; tiesinio programavimo uždavinys