Interferencinių medžiagų įtakos amperometriniam jutikliui matematinis modeliavimas - Stonkienė, Liana; Ivanauskas, Feliksas; Malinauskas, Albertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje nagrinėjama trijų netiesinių reakcijos – difuzijos lygčių sistema. Ji aprašo pašalinių interferencinių (trukdančių) medžiagų įtaką amperometrinio jutiklio atsakui. Uždavinys sprendžiamas baigtinių skirtumų metodu.
Keywords: reakcija-difuzija; matematinis modeliavimas; jutiklis