Glaustinės kreivės ir glaustiniai paviršiai - Navickis, Kazimieras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Šiame darbe nagrinėjama n-matės (n = 2, 3) Euklido erdvės kreivių ir paviršių diferencialinė geometrija, analizuojant jų kontaktą su tokiais įvairiais standartiniais geometriniais modeliais, kaip glaustinės aukštesniųjų eilių algebrinės kreivės ir glaustiniai algebriniai paviršiai. Glaustinių kreivių ir paviršių panaudojomas leidžia analizuoti duotosios kreivės arba paviršiaus vidines savybes, kurios priklauso nuo aukštesniųjų eilių išvestinių [1].
Keywords: kreivė; glaustinis apskritimas; glaustinė kreivė; glaustinė sfera; glaustinis paviršius