Ležandro polinomo eilės parinkimas tikslinio projektavimo tankio įvertinime - Kavaliauskas, Mindaugas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje aptariamas tikslinio projektavimo algoritmas ir jo panaudojimas pasiskirstymo tankio vertinime. Analizuojamas J.H. Friedman pasiūlytas tankio įvertinys, kai duomenų projekcijų tankiai yra vertinami ortogonaliųjų Ležandro polinomų bazėje. Sprendžiamas Ležandro polinomo eilės parinkimo klausimas. Išvados daromos naudojant Monte Karlo modeliavimo tyrimą.
Keywords: tikslinis projektavimas; pasiskirstymo tankis; neparametrinis vertinimas