Toksino neutralizavimo antikūnu, gerai išmaišytame tirpale, kompiuterinis tyrimas - Katauskis, Pranas; Dzimidaitė, Justina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Nagrinėjamas netiesinis matematinis modelis, aprašantis toksino, antikūno ir ląstelės receptorių sąveiką, kai ląstelę supa gerai išmaišytas toksino ir antikūno mišinys. Keičiant modelio parametrus, skaitiniais metodais tiriamas antikūno panaudojimo efektyvumas, apsaugant ląstelę nuo toksino.
Keywords: toksinas; antikūnas; receptorius; ląstelės apsauga